Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Δίχως πλευρικά



"Μη πλησιάζετε τους άλλους περισσότερο απ' όσο η Γη τον Ήλιο. Λίγο πιο μακριά, παγώνετε. Λίγο πιο κοντά, θα καείτε"

Άρης Αργέστης

7 σχόλια:

  1. Όπως οι πλανήτες και οι άνθρωποι. Τόσο τεράστιοι και απόμακροι.
    Ή μήπως συγκοινωνούντα δοχεία ανάμιξης όπως οι θάλασσες και οι ωκεανοί της γης;
    Κάθε επιλογή έχει το αντίκρυσμά της και κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή. Εγώ τάσσομαι υπέρ της συν-κοινωνίας των ψυχών ωστόσο :-)

    Και μας βλέπω να μην μας πιάνει φουρτούνα καμιά αφού κρατάμε στο τιμόνι το λυχνάρι του Αλλαντίνου. ;-) Τελειώνουν οι επισκευές τέλος πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φρρλλμπλρρρ... μπλρφφφ...

      Έλα... εντάξει, το έβγαλα το σκάφανδρο... προσπαθούσα να σου μιλήσω μέσα απ' αυτό αλλά μάλλον δεν είμαι αρκετά εκπαιδευμένος :-)

      Να μωρέ, είχα κατέβει από κάτω, στα ύφαλα, να ξεσφηνώσω ένα κομμάτι όστρακου που είχε σφηνωθεί και μας έκοβε ταχύτητα... όλα καλά τώρα... αύριο μεθαύριο λέω να σαλπάρουμε... να βοηθήσει και ο άνεμος λιγάκι... εκτός αν... φυσήξουμε όλοι μαζί και γίνει κανένα θαύμα :-)

      Τι λέγαμε; Α, ναι... Για την συν-κοινωνία των ψυχών... Για πλανήτες και για ανθρώπους... Άνθρωποι, άνθρωποι, άνθρωποι... Και τι μας κόφτει εμάς; Εμείς είμαστε πειρατές... 'Αγριοι ξερακιανοί θαλασσινοί πειρατές... Δεν έχεις ακούσει που λένε οι στεριανοί για να μας πειράξουν "είδα έναν άνθρωπο και έναν πειρατή"; χο, χο, χο... Πάω κατευθείαν να μπω κάτω από την τρύπια βαρέλα για να ξεπλύνω τα αλάτια... Σαν παστός μπακαλιάρος έχω καταντήσει τόσες ώρες κάτω από τη θάλασσα...

      Διαγραφή
    2. Εντάξει τώρα, δε θα ξοδέψω και τα πνευμόνια μου. Τα θέλω για τους βυθούς. Πλησιάζει ο αέρας και δυνατός μάλιστα.
      Είδες λοιπόν τι μεταμορφωτική που είναι η θάλασσα; Σε πλένει, σε ξεπλένει, σε σβήνει και σε κάνει και μπακαλιάρο ;-D
      Ωχ ωχ..έρχονται τα πτηνά. Παω να ορμηνέψω τον Γατούλη.

      Διαγραφή
    3. Για να λες εσύ ότι πλησιάζει δυνατός άνεμος, έτσι θα είναι. Τον νου σου στον γατούλη! Κάτσε να ανεβάσω τον Ρόκο στον φλόκο πριν τον ξαμολήσεις :-)

      Διαγραφή
  2. Όσο πιο κοντά γίνεται μέχρι να λιώσουν όλα!

    Και το χάρτη βρήκα για το θησαυρό και πληροφορίες που θα μας χρειαστούν για τα ταξίδια μας ξεσήκωσα και ρούμι σας έφερα γιατί πίνεται το άτιμο. Σε ένα χαμαιτυπείο με οδήγησαν τα πρώτα μου βήματα στη στεριά κι αμέσως βρήκα άκρη. Το μόνο κακό είναι οτι για να με εμπιστευτούν με πέρασαν από διάφορες δοκιμασίες. Τι να σου λέω τώρα καπετάνιε μου... Το χειρότερο πάντως ήταν όταν λέρωσαν το ρούμι μου με ένα χυμό από μάνγκο και μετά με μέλι, το επόμενο με ανανά και δε συμμαζεύεται. Ο Ρόκος ήταν πάντα σε ετοιμότητα και νηφάλιος, έτοιμος να τρέξει για βοήθεια.
    Εδώ τί κάνουμε, φεύγουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την ανθεκτική πειρατίνα μου!

      Για άρχισε να ξεδιπλώνεις τον χάρτη να δούμε προς τα πού θα μας πάει το κυνήγι τού θησαυρού. Κάτσε πρώτα να σε βοηθήσω να ξεφορτώσουμε το ρούμι.

      Ωχ, αυτό με τις δοκιμασίες ελπίζω να μη σου άφησε τραυματικές εμπειρίες :-) Μάνγκο, ανανάδες και μέλια μέσα στο ρούμι; Μπλιαχ! Τι τράβηξες κι εσύ για να φέρεις σε πέρας την αποστολή σου! Θα σου απονείμω το παράσημο της πειρατικής ανδρείας...

      Τον Ρόκο κάπως κομμένο τον βλέπω. Δεν πιστεύω να τον έριξες στις καταχρήσεις; Κομμάτια έχει γίνει το πουλάκι :-) Το βράδυ στην καμπίνα μου θα μου τα ξεράσει όλα!

      Ετοιμαζόμαστε για να αποπλεύσουμε το συντομότερο. Να είσαι έτοιμη και στη θέση σου...

      Διαγραφή
  3. Προτιμώ να παγώσω...
    ίσως έχω παγώσει ήδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν ανήκεις στο πλήρωμα πες ό,τι θέλεις και γρήγορα στο κατάστρωμα.
Αν είσαι επιβάτης χαλάρωσε και απόλαυσε το ταξίδι.
Αν είσαι ναυαγός στη μέση τού πελάγου κράτα γερά και πιάσε το σκοινί.
Αν είσαι πειρατής και σκέφτηκες να μας κουρσέψεις κάνε στροφή και άλλαξε πορεία πριν το μετανιώσω...