Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Όρκος πειρατικός


Περνάτε καλά στο νησί πουλάκια μου; Μπράβο, χαίρομαι. Ξεκουραστείτε γιατί σας περιμένει πολύ βαρύς χειμώνας.

Φύγαμε κάπως βιαστικά και δεν είχαμε τον χρόνο να πούμε κάποια ουσιώδη πράγματα. Η πειρατική ζωή είναι ωραία αλλά και ταυτόχρονα τρομερά σκληρή. Διέπεται δε από πολύ αυστηρούς κανόνες. Κι αφού μας δίνεται εδώ η ευκαιρία να χαλαρώσουμε κάπως, ας την εκμεταλλευτούμε για να ολοκληρώσουμε τις τυπικές διαδικασίες που αφήσαμε εκκρεμείς στη διάρκεια της μέχρι εδώ πορείας μας.

Και πρώτα-πρώτα πρέπει να ασχοληθούμε με το τυπικό μέρος. Έχετε αναλάβει όλοι τα πόστα σας αλλά δεν έχετε δώσει ακόμα τον όρκο των πειρατών. Όπως και στον στρατό, υπάρχει μια περίοδος αρχικής εκπαίδευσης και μετά ακολουθεί η ορκωμοσία. Με μια διαφορά. Σε μας όποιος δεν συμφωνεί με τον πειρατικό όρκο είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει το πλοίο. Και μάλιστα σε θαυμάσιο μέρος που προσφέρεται για διαμονή. Σ' αυτό το λιμάνι εξάλλου πιάνουν διαρκώς πειρατικά καράβια οπότε έχει την επιλογή ή να μείνει εδώ ή να μπαρκάρει όποτε το θελήσει σε κάποιο άλλο πειρατικό.

Ένας-ένας, καθώς θα προσέρχεστε για τη βραδινή διανυκτέρευση στις καμπίνες σας, θα διαβάζει προσεκτικά τον πειρατικό όρκο, τον δεκάλογο των πειρατών όπως λέγεται και θα υπογράφει από κάτω με τη λέξη "ορκίζομαι". Πρόκειται για ένα σύμφωνο, ένα πρωτόκολλο τιμής, που διαφέρει από πειρατικό σε πειρατικό. Ανάλογα με την αποστολή που έχει το καθένα και με τις προθέσεις τού καπετάνιου του. Έχετε προθεσμία μέχρι το πρωί τής αναχώρησης. Δηλαδή σε δύο μέρες από τώρα. Με τον απόπλου από τη Τζαμάικα θα πρέπει να έχει δώσει τον όρκο του και ο τελευταίος πειρατής. Αλλιώς εδώ θα αποχαιρετιστούμε.

Σε περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει να επιβιβαστεί και έχουμε αποπλεύσει ή αν μετανιώσει και θελήσει έστω και καθυστερημένα να δώσει τον όρκο και να επιστρέψει στο πλοίο, αυτό πρέπει να το κάνει με δικό του μέσο και να έρθει να μας συναντήσει μεσοπέλαγα. Το πειρατικό δεν επιστρέφει για να παραλάβει κανέναν. Και σε μένα δεν αρέσουν οι κανόνες αλλά η θάλασσα είναι απαιτητική και αν δεν προσαρμοστούμε με τις απαιτήσεις της κάποια στιγμή θα μας τιμωρήσει. Μέχρι τώρα υπήρχε μια ελαστικότητα για να εγκλιματιστείτε στη δύσκολη ζωή των θαλασσινών. Από εδώ και πέρα τα πράγματα ζορίζουν. Οι παραβάτες θα περνάνε από πειθαρχικό και ο καπετάνιος, αφού ακούσει όλες τις απόψεις, θα αποφασίζει για τις ποινές που θα επιβάλλονται. Καλά ταξίδια σε όσους απομείνουν.

Πειρατικό πρωτόκολλο (Πειρατικός δεκάλογος)

- Οι πειρατές διαθέτουν λόγο τιμής. Όποιος πειρατής δώσει τον λόγο του είναι σα να έχει υπογράψει συμβόλαιο τιμής και απαγορεύεται να τον πάρει πίσω.

- Οι πειρατές οφείλουν να μοιράζονται τα λάφυρα δίκαια και να μη κυριεύονται από απληστία. Τη μοιρασιά κάνει ο καπετάνιος και εκείνοι πειθαρχούν στις βουλές του. Έχουν όμως το δικαίωμα, κατόπιν συμφωνίας με το υπόλοιπο πλήρωμα, να δηλώσουν την επιθυμία τους για την απόκτηση συγκεκριμένων αντικείμενων. Ένα μέρος από τα λάφυρα θα διανέμεται στο εκάστοτε λιμάνι, επιλεκτικά σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ο καπετάνιος δεν κρατάει για λογαριασμό του τίποτα από τα λάφυρα.

- Οι πειρατές οφείλουν να φέρνουν εις πέρας τις εργασίες που τους ανατίθενται κάθε φορά από τον καπετάνιο. Κάθε πειρατής έχει και μία συγκεκριμένη αρμοδιότητα αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον καπετάνιο να τον χρησιμοποιήσει όπου αλλού εκείνος κρίνει σκόπιμο. Πριν από μια μάχη ή σε περίπτωση μεγάλης τρικυμίας και αφού χτυπήσει η καμπάνα τού συναγερμού, όλο το πλήρωμα οφείλει να βρίσκεται σε επιφυλακή στο κατάστρωμα.

- Οι πειρατές κατά τις εξόδους τους στα λιμάνια οφείλουν να είναι κόσμιοι και να μη δημιουργούν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Οι άξεστοι πειρατές ανήκουν στο παρελθόν.

- Οι πειρατές μπορούν να τρώνε και να πίνουν όσο θέλουν. Οι προμήθειες θα ανανεώνονται σε κάθε λιμάνι. Είναι επίσης ελεύθεροι να τραγουδάνε και να χορεύουν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών ακόμα και κατά τις στιγμές τής άσκησης των καθηκόντων τους. Φτάνει μόνο όσοι βρίσκονται σε βάρδια να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους για να μη στουκάρουμε πάνω σε κανέναν ύφαλο. Ρουσφέτια σχετικά με τις βάρδιες και ειδική μεταχείριση δεν υπάρχει για κανέναν. Ούτε να το διανοηθεί.

- Οι πειρατές οφείλουν να φροντίζουν τη σωματική τους υγιεινή. Ο καιρός που βρωμοκοπούσαν σαν κουνάβια πέρασε ανεπιστρεπτί.

- Οι πειρατές κατά τη διάρκεια της μάχης πρέπει να επιδεικνύουν γενναιότητα και να πέφτουν πρώτοι πάνω στον εχθρό. Οι πειρατές όμως δεν επιτίθενται ποτέ. Πάντα αμύνονται. Ακόμα κι αν τους χαρακτηρίσουν οι άλλοι νερόκοτες. Οι επιτιθέμενοι πειρατές ανήκουν σε μιαν άλλη εποχή. Εμείς δεν κάνουμε πλιάτσικο. Αν όμως τολμήσει κάποιος να μας απειλήσει, κακό τού κεφαλιού του. Τότε θα τον κουρσέψουμε και θα αφήσουμε αυτόν κα όσους επέζησαν από το πλήρωμά του μέσα σε μια βάρκα στο πέλαγος να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Δεν τους μακελεύουμε όλους χωρίς λόγο. Ποτέ δεν πιάνουμε αιχμαλώτους και ποτέ δεν σφάζουμε όσους εκδηλώνουν την επιθυμία να παραδοθούν.

- Οι πειρατές επιδεικνύουν αλτρουισμό και φροντίζουν πάντα εκείνους που έχουν την ανάγκη τους. Επίσης οφείλουν να προστατεύουν τον άμαχο πληθυσμό και τα ζώα, ακόμα κι αν αυτά βρίσκονται σε εχθρικό μέρος στεριανό ή πάνω σε εχθρικό καράβι.

- Οι πειρατές φλερτάρουν, παίζουν, αγγίζονται αλλά δεν ερωτεύονται ποτέ. Κανόνας απαράβατος που η παραβίασή του επισύρει πολύ βαριές κυρώσεις. Επίσης οι πειρατές δεν δημιουργούν υποχρεώσεις στα λιμάνια που κατεβαίνουν και φροντίζουν πάντα να είναι πίσω στο πλοίο δύο ώρες πριν από την αναχώρηση. Αν παρ' ελπίδα συμβεί να παραβιαστεί ο ανωτέρω κανόνας, ο καπετάνιος αναλαμβάνει να τους παντρέψει με το ταίρι που διάλεξαν και τους αποχαιρετά. Αν αυτό συμβεί μεταξύ μελών τού πληρώματος, αφού τους ενώσει τους κατεβάζει στο πρώτο λιμάνι. Στη θάλασσα οι πειρατές πρέπει να είναι απερίσπαστοι γι' αυτό και η πειρατική ζωή σε σκληρότητα και απαιτήσεις δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

- Οι πειρατές οφείλουν για όλα τα παραπάνω να δώσουν τον όρκο των πειρατών που τους δένει από τούδε και στο εξής μεταξύ τους με άρρηκτους δεσμούς. Αφού διαβάσουν το πρωτόκολλο καλούνται όλοι να ορκιστούν.

Πειρατικός όρκος

"Ορκίζομαι να τηρώ όλους τους παραπάνω κανόνες χωρίς να παρεκκλίνω από τα όσα ορίζουν ή να διαμαρτύρομαι".

Θέση υπογραφών (μπαίνει η λέξη ορκίζομαι και το όνομα του κάθε πειρατή δίπλα):

Ορκίζομαι! Γαλαζογένης

Ορκίζομαι! flash

Ορκίζομαι! AnD

Ορκίζομαι! Έξαφνες χαρές

Ορκίζομαι! Sweet truth

Ορκίζομαι! Levina

Ορκίζομαι ? reflection

66 σχόλια:

  1. Διαμαρτύρομαι!

    δεν θυμάμαι να κάναμε συμβούλιο :ο)

    υ.γ. Άνθρωπος στη θάλασσα...
    μπλρ.μπλρ.μπλρρρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορκίζομαι!
    ..θα έλεγα αν συμφωνούσα. χαχαχαχα
    Καλά βρε πειρατή, δεν ξέρεις οτι δεν μπορείς να κάνεις συμφωνίες για τον έρωτα;;;
    Απαιτώ να αλλάξει ο κανονισμός πάραυτα. Γιατί εμείς οι πειρατές το λόγο με τον εαυτό μας τον κρατάμε πρώτο απ'όλους. Κι αν παρ'ελπίδα συμβεί τότε τί καλύτερο;
    Μμμμμ...δεν το 'ξερα να το αποφεύγω το πιο όμορφο θαύμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Πειρατίνα :)
      πες του τα!
      ο Καπετάνιος φαίνεται να μην γνωρίζει
      πως το ερωτευμένο πλήρωμα είναι το πιο γεναίο!!!
      Έρωτα ανίκητε στη μάχη έλεγαν οι αρχαίοι
      και αυτοι και αν ήξεραν από θαλασσινά ταξίδια :ο)

      Διαγραφή
    2. Τις συμφωνίες εδώ μέσα ο καπετάνιος τις ορίζει. Για να αλλάξει ένας κανονισμός πρέπει πρώτα να καταγραφούν μερικές χιλιάδες μίλια πλεύσης. Μετά βλέπουμε.
      Εσείς από πότε μου προκύψατε στασιάστριες;
      Και σε κοινό μέτωπο βλέπω...
      Χμμμ... πείτε μου τώρα ότι πρέπει να ετοιμάζομαι να διαγράψω δύο από τα βασικότερα μέλη τού πληρώματος :-)

      Διαγραφή
    3. Εντάξει λοιπόν! Στην Πειρατική μου Τιμή Ορκίζομαι να αλλάξω τον κανονισμό αφού καταγράψω τις χιλιάδες μίλια που απαιτούνται!

      ουφ.. λες και αν το βλέπεις το λάθος από πρώτα παύει να είναι λάθος.. γι αυτο ο κόσμος δεν πάει μπροστά.. γιατι δεν ακούει εμάς τα νεαρά πειρατάτια :ο)

      μπορώ όμως πού και πού να γκρινιάζω; ;)))

      Διαγραφή
    4. Νταξ μωρέ... γκρίνιαζε όσο θέλεις :-)

      Διαγραφή
    5. Έλα βρε καπετάνιεεε... Αφού στο λέμε, δεν ορκιζόμαστε να μην ερωτευτούμε. Θες να μας διαγράψεις γι'αυτό; Κάτι ξέρουν όσοι λένε οτι ο έρωτας απαιτεί θυσίες.

      Διαγραφή
  3. ωχ! ο Καπετάνιος καθυστερεί να αποκριθεί
    και ανησυχώ οτι παλεύει μέσα του ο Πειρατής
    με τον Πειρατή :ο)

    προτείνω μια σχετικά δημοκρατική ελαστικότητα,
    τίποτα περισσότερο Πειρατούλη :)

    ως δείγμα καλής θέλησης υπογράφω με χέρια και με πόδια το
    άρθρον 1ον!
    και για να πειστείς ακόμα περισσότερο, και το 6ον!

    μα για το σύνολο θα ήθελα μια ομαδική επεξεργασία
    και επικύρωση των! :)

    ας πούμε γιατί να μην γίνει
    "Ορκίζομαι να τηρω όλους τους κανόνες έτσι όπως ορίζονται μηνιαίως από το Πειρατικό Συμβούλιο χωρίς να παρεκκλίνω από τα όσα ορίζουν";

    και εκείνο το 'χωρίς να διαμαρτύρομαι' να το ταίσουμε στα ψαράκια γιατί εμένα μου είναι δυσκολοχώνευτο :)) ε; τί λες; ;)))

    Καταρχήν θέτω προς συζήτηση το άρθρον 2ον!
    Λέει πως ο Καπετάνιος δεν κρατάει για λογαριασμό του κανένα από τα λάφυρα.. όμως εμείς
    μπορούμε να του χαρίζουμε τα καλύτερα
    έτσι δεν είναι; :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καπετάνιος αργεί να αποκριθεί γιατί σαν έμπειρος θαλασσινός πρέπει να βουτάει πρώτα τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν μιλήσει.

      Εδώ δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες. Ένας πρέπει να παίρνει την ευθύνη για την ασφάλεια όλων. Δεν έχεις ακούσει ότι όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει; ;-pppp

      Στη θάλασσα δεν παίζουμε όπως στη στεριά. Το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για όλο το πλήρωμα.

      Κοίτα που μου θέλει να κουβεντιάσουμε και κάθε άρθρο ξεχωριστά!

      Τα δώρα στον καπετάνιο θα δημιουργήσουν έριδες μεταξύ του πληρώματος αν αρχίσει να τα αποδέχεται. Και ένας καπετάνιος πρέπει να είναι δίκαιος και να μην ενδίδει στους λογής-λογής πειρασμούς (ύπαγε οπίσω μου σατανά)... χο, χο, χο...

      Διαγραφή
  4. πες λοιπόν οτι ερωτεύομαι έναν Τζαμαϊκανό..
    πειρατή εκ γενετής
    με το ρυθμό του, τα τραγούδια του,
    το θάρρος, την τιμή του,
    τα γένια και την καλύπτρα του
    και με όλα του!
    γιατί να μην μπορώ να τον φέρω και αυτόν στο πλήρωμα
    κατόπιν επιτυχίας της βασικής εκπαιδεύσεως
    και εγκρίσεως του Πειρατικού μας Συμβουλίου βέβαια!
    γιατί πρέπει να καταδικαστώ να ταυτίσω τον Έρωτα
    με την στεριανή ζωή
    που δεν του ταιριάζει και τόσο
    ομολογουμένως; :ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πούμε λοιπόν ότι ερωτεύεσαι έναν Τζαμαϊκανό. Αν τον φέρεις στο πλήρωμα θα έχεις το νου σου στη θάλασσα ή στον Τζαμαϊκανό; Για να pεράσουμε τέτοιους εξειδικευμένους όρους θα πρέπει να δεχτεί να δεσμευτεί ο εκάστοτε πειρατής πως δεν θα αμελεί τα καθήκοντά του και αν αυτό συμβεί τότε θα τον εγκαταλείπουμε στην πρώτη ερημική βραχονησίδα μαζί με τον Τζαμαϊκανό του. Άντε να τους δίνουμε και από ένα καλάμι για να ψαρεύουν :-ppppp

      Διαγραφή
    2. Σιγά να μη ζητήσεις την έγκρισή μας άμα ερωτευτείς αυτό το αστέρι που περιγράφεις με τα γένια. Τον παίρνεις αγκαζέ και τρέχεις σε σε θάλασσες και σε ακτές.
      Με τις ευχές μου!

      Διαγραφή
    3. Καπετάνιε μου για τετοιο πειρατή με έχεις;
      θα αμελούσα εγώ ποτέ τα καθήκοντά μου;
      θα διακινδύνευα εγώ ποτέ την πειρατική τιμή μου;
      την εμπιστοσύνη του καπετάνιου μου;
      την αδελφοσύνη των συν-πειρατών μου;
      το θαυμασμό του Τζαμαϊκανού μου;

      και φτάνουμε λοιπόν εις το άρθρον 5ον!
      γιατί να μην υπάρχει μία ελαστικότητα και κατανόηση
      στον ορισμό των βαρδιών;
      οι πιθανώς και μελλοντικώς ερωτευμένοι να βγάζουν συγχρόνως τη βάρδια! οοοοχι φυσικά για να ερωτοτροπούν :ο) στο πόστο του ο καθένας! αλλά για να έχουν κοινό τον ελεύθερο χρόνο τους και τις επισκέψεις στα λιμάνια ;)))

      χαχαχα πλοίο της Αγάπης στο έκανα το πειρατικό Πειρατούλη μου.. μα είναι όμως.. εμείς όλοι εδώ δες πόσο είμαστε αγαπησιάρικα πλάσματα! :)

      Διαγραφή
    4. AnD, καλή μου συν-πειρατίνα
      εγώ δεν το εγκαταλείπω το πειρατικό μου
      αν έχω την έγκριση του Καπετάνιου μας
      θα μείνω μαζί με τον γενιοφόρο μου :ο)
      αλλιώς θα μ'έχει να ατενίζω για εχθρούς τον ορίζοντα
      και να βλέπω παντού φτερωτά αγγελακια :ο)
      άσε που θα αναστενάζω και θα νομίζεται
      οτι βαράει συναγερμός! :ppp

      Διαγραφή
    5. Είναι ωραίο να ξέρουμε οτι δε θα μας εγκαταλείψεις. Αλλά σε θέλουμε ευτυχισμένη, με το γενιοφόρο ή χωρίς.
      Ακούει ο καπιτάν; Τι καταπίεση ακόμα δε σαλπάραμε...!

      Διαγραφή
    6. Αν πάρεις εσύ τον Τζαμαϊκανό σου, η άλλη τον Πορτορικάνο της, ο τρίτος την Αϊτινή του και ο τέταρτος τη Μεξικάνα του, δεν θα είναι πειρατικό πια αυτό αλλά το χρυσό κουφέτο! Αμέρικαν μπαρ μου το καταντήσατε το σαπάκι μου :-)

      Διαγραφή
    7. Στην άλλη να πεις να αφήσει τα προξενιά με τους μουσάτους μη τα πάρω και σας πετάξω στα σκυλόψαρα :-pppp

      Διαγραφή
    8. μπορεί να είναι και σπανός :ο)
      πού να ξέρω τί θα βγάλει εμπρος μου
      η μοίρα και η θάλασσα
      που είναι και μοίρα
      και μάνα και καημός μου...

      και μην διαμαρτύρεσαι για πολυκοσμία!
      αφού απαγόρευσες ρητά τον έρωτα τον πλήρωμα
      τότε και αυτός θα τρυπώσει απ'έξω...

      Στην πόρτα της καρδιάς μου "Απαγορεύεται
      το πέρασμα" είχα γράψει μόνο
      Μα η αγάπη ήρθε γελώντας και μου φώναξε
      "Εγώ παντού τρυπώνω"

      Herbert Shipman

      το πρόσεξες το όνομα; :p

      :)))))))))))))))

      Διαγραφή
    9. χα χα χα... Υπάρχει άνθρωπος που είπε τόσο μεγάλη κουβέντα; Και τι όνομα!

      Και δεν με νοιάζει η πολυκοσμία. Στο κάτω-κάτω μπορούν να ταξιδεύουν μαζί όσοι θέλουν και χωρίς μάλιστα κανέναν όρο. Σαν απλοί ταξιδιώτες. Οι κανόνες ισχύουν μόνο για το τσούρμο των πειρατών...

      Διαγραφή
  5. Τι έχουμε εδώ; Ανταρσία; Μπάουντυ;
    Ας είναι, καλύτερα να εκδηλωθεί εδώ, πριν ξεκινήσουμε...
    Για να δώσω το καλό παράδειγμα, όπως οφείλω, θα υπογράψω πρώτος:
    Ορκίζομαι!

    Οι επί μέρους απαντήσεις ακολουθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδερφέ αυτό με τις "νερόκοτες" εδώ μου κάθεται. Κάτσε γιατί θέλει μελέτη το πράγμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω έχουμε ποικιλία αντιδράσεων. Εσένα σου κάθισαν στραβά οι νερόκοτες; Είπα ότι μπορεί κάποιος κακεντρεχής να μας αποκαλέσει έτσι επειδή δεν κάνουμε πλιάτσικο. Εμείς θα τον αγνοήσουμε. Συνηθίζουν να αποκαλούν νερόκοτες τους ναυτικούς που δεν μπλέκουν εύκολα σε αψιμαχίες. Αλλά εμείς δεν μασάμε...

      Διαγραφή
    2. εμένα το νερόκοτες δεν με πειράζει
      τους λέω κοκορόμυαλους και ησυχάζω

      εμένα αυτό που με απασχολεί είναι που τόση ώρα
      νερώνω το ρούμι μου :ο)

      Διαγραφή
    3. Α, δεν θέλω νερώματα στο ρούμι... Τα ποτά πρέπει να πίνονται καθαρά...

      Διαγραφή
  7. Με βλέπω να σαλπάρω μόνος μου :-)

    Δυο μέρες μόνο...

    ... έχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπετάνιε μου εγώ τιμώντας της εμπειρία σου, την αυθεντία σου και την πειρατική σου σκέπη
      Ορκίζομαι στο πειρατικό μας λάβαρο
      υπακοή στον όρκο μας!

      απλώς με την υποσημείωση πως έχω ήδη αποσπάσει την άδεια να διαμαρτύρομαι.. δηλαδή να γκρινιάζω λιγάκι :ο)
      καθώς επίσης και την πιθανότητα να αποκτήσουμε περισσότερο δημορατικούς κανόνες αφού καταγράψουμε τα μίλια που έχεις ορίσει πρώτα, όπως άλλωστε από αρχής είχα σκοπό να κάνω ;)

      Για την οριστική υπογραφή, μένει να μου βρω το πειρατικό μου όνομα..
      καμία ιδέα; :)))

      Διαγραφή
  8. Τώρα είδα το βίντεο! Τι ωραίο τραγούδι είναι αυτό! Και τι ωραίο επώνυμο...Πιπινέλης...!
    Έτσι να το πούμε το πειρατικό μας, Πιπινέλι! χιχιχι
    Πάρε κι από μένα ένα φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ γλυκό το φιλί... Αλλά τι σημαίνει; να το εκλάβω σαν αποδοχή ή σαν απόρριψη; ... των όρων...

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος;;
      Μόνο η αποδοχή ή η απόρριψη...των όρων;
      Χρήσιμη για το ταξίδι μας η πειθαρχία, δε λέω, αλλά το καράβι μας θέλω να μας πάει πέρα απ'τους κανόνες.
      Σαν πολλά όμως να λέω και μου φαίνεται δε τη γλυτώνω τη λάντζα για σήμερα.
      :P

      Διαγραφή
    3. Ορκίσου κι εσύ με αστεράκι :-pppp

      Διαγραφή
    4. Ορκίζομαι*!
      *ουφ, νομίζω τη γλυτώσαμε τη λάντζα...
      Παρεάκι... Θα γεμίσει αστέρια το πειρατικό όπως πάμε...

      Διαγραφή
    5. Κάτσε να σε προσθέσω στη λίστα...
      Γεμάτο αστέρια είναι το πειρατικό από την ώρα που ξεκινήσαμε...

      Διαγραφή
  9. Ορκίζομαι να τηρώ όλους τους κανόνες του Πειρατικού Όρκου
    χωρίς να παρεκκλίνω* από τα όσα ορίζουν!

    Υπογραφή: flash


    :) *πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχίσαμε τις εξυπναδούλες; Δεν θα τα πάμε καλάααααα, χο, χο χο... Τον προκαλείτε τον γαλαζογένη... σας το δηλώνω...

      Διαγραφή
    2. μπα.. κι εσένα γιατί να σε λένε γαλαζογένη;
      ας με πούνε και μένα αστραπογένη χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      δηλαδή να το πάρω πίσω το αστεράκι; :(
      και πώς δεν σου πάει να θυμώνεις.... :D

      και τί να το κάνω; να το πνίξω και αυτό στο ρούμι;
      σε λίγο εγώ δεν θα πίνω ρούμι
      καταπιεσμένες φουρτουνοκαταιγίδες θα πίνω!

      ε και τις αμολύσω! :ppppp

      Διαγραφή
    3. Και πώς να με λένε; εεεεε... την κολοκυθιά θα παίξουμε;
      Κράτησέ το μωρέ το αστεράκι σου. Αφού σου μοιάζει τόσο :-)

      Διαγραφή
    4. Τί να σε κάνω που πιο καλό Πειρατή
      δεν θα έβρισκα σε όλες τις θάλασσες
      και σε όλους τους αιώνες
      ακόμα και αν ήθελα να ψάξω..
      η τιμή που μου κάνεις με την φιλία σου
      είναι η μόνη που μπορεί να συγκριθεί
      με την πειρατική μου τιμή! :)))

      Φιλί στην γαλαζογενιάδα σου!!!

      Διαγραφή
  10. Ωραία! Νομίζω πως για σήμερα πήγε καλά το πειρατικό συμβούλιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσες αντιδράσεις και με τέτοια ποικιλία :-) Αλλά δεν είχα να κάνω με όποιους κι όποιους πειρατές. Με τους επίλεκτους πήγα να τα βάλω κι εγώ.
    Να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι ο όρκος και οι κανόνες τού πειρατικού πρωτοκόλλου αφορούν μόνο το πλήρωμα. Οι ταξιδιώτες φυσικά και δεν έχουν τέτοια υποχρέωση. Αλλά κανένα μέλος τού πληρώματος δεν δικαιούται να μετατραπεί ξαφνικά σε ταξιδιώτη :-pppp
    Το λέω μήπως γίνουν τίποτα τέτοιες πονηρές σκέψεις :-)
    Λύεται η συνεδρίαση...

    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τσιγγάνο Πειρατή ΔΕΝ συναντησες ποτέ ε?.....

    "Αν είσαι πειρατής και σκέφτηκες να μας κουρσέψεις κάνε στροφή και άλλαξε πορεία πριν το μετανιώσω..."

    Κυνηγώ κάτι χρυσα δευτερόλεπτα του πειρατή ΧΡΟΝΟΥ...

    μετά έρχομαι να .... ΥποΓράψω Συμφωνία {Σε οποιον πεις πως σύναψες συμφωνια με ...Τσιγγάνα, θα γελασει με την Καρδιά του!!!...} με τον Αγριο Νόμο περί σεβασμού της Απρόβλεπτης μετεωρολογίας των Ωκεανών της Πειρατικής Πλοήγησης.............


    Φόρεσε τα καλά σου Ναύτη...
    Ντύθηκα Πειρατής..........

    -----
    Σου χαρίΖΩ χρονο προετοιμασίας...
    για να δεις ΤΙ ΚΑΛΟ Κορίτσι που είμαι!...............

    ;-ΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως βλέπεις ακοίμητο φρουρό στις επάλξεις με βρίσκεις πάλι. Άσε που έχω αφήσει και το φλασάκι να φυλάει Θερμοπύλες :-)

      Ένας τσιγγάνος πειρατής είναι πάντα πολύτιμος :-)

      Διαγραφή
  12. Χαμογελάω με τον χαρακτηρισμό που ειπώθηκε από FlashQ

    "Τί να σε κάνω που πιο καλό Πειρατή
    δεν θα έβρισκα σε όλες τις θάλασσες "

    καλός Πειρατής?....

    χαχαχαααααααααααα

    ΤΗΝ πάτησες μάι φρεντ............

    Βρήκα την Αχίλλειο πτέρνα σου!!!!...

    καλός!.....

    καλό!!!!!

    ;-ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κάκια :)
      Καλός Πειρατής θα πει Ικανός...
      όχι οτι δεν θα πει και καλοσυνάτος
      και οτι δεν μας καλύπτει
      και σε αυτή την περίπτωση
      άμα θέλει :p
      αλλά βασικά θα πει ικανός!
      μην ξεχνάς οτι εγώ είμαι απλώς
      ένα μαθητευόμενο πειρατάκι ;)

      Διαγραφή
    2. Και δεν τα είπε όλα το φλασάκι να σκεφτείς. Ξέχασε το... κάλος... χι, χι, χι...

      Διαγραφή
    3. Ναι το ξέχασε το ξεχασιάρικο :ο)

      Μα τί μπορεί να πει κανείς για το γαλάζιο κάλλος!

      "όλοι οι ρήτορες σιγούν όταν μιλεί το κάλλος"
      W.Shakespeare΄

      :)))

      Διαγραφή
    4. Έχε χάρη που και τα δύο γράφονται με όμικρον :-)
      Αλλά εδώ έχει θέση το αρσενικό, όχι το ουδέτερο...

      Διαγραφή
    5. εγώ για αρσενικό δεν ξέρω,
      για πειρατικό μόνο :ο)

      Διαγραφή
  13. ps Δυο μερες μόνο εχουμε?....

    χαχαχαααααααα σε Υστερόγραφο Γέλιου..

    Κύριε Καλέ μου Πειρατή..... κολυμπάω Υπογεια συνοδεύοντας αόρατα το Πειρατικό σας....
    θα περάσουν οι 2 μερες και θα εμφανιστώ για τον Ορκο της Ανατρεπτικής Συμφωνίας των Υπογειων Ρευματων σε Χρόνο Ανύποπτο...

    οπότε, Διέγραψε την εντός ολίγων λεπτών Επιστροφή μου...

    ήδη άλλαξα γνώμη....
    Πήρα το τιμόνι μου Αλλιως....

    Προδιαγεγραμμενες πορειες ΔΕν υπαρχουν....

    Αιφνιδιασμός ΜΟΝΟ...

    στις θεσεις σας!..............

    ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΣ, καλέ μου Πειρατή!!!!

    Για κάθε "Άσπρο" που θα πεις, έχω κι ενα "Μαύρο" μαργαριτάρι....

    χικ.... Υπογραφή Μεθης ΥΠΕΡ του αιφνιδιασμού!!!!..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά όλα αυτά αλλά δεν μου είπες... να σε βάλω στη λίστα ή τσου; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μ'άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδη. Με θηλυκά στο πλήρωμα τα πάντα είναι δυνατά. Και φαντάσου λέει να ανεβάσει Τζαμαικανό το Flashaki στο πλοίο και να αρχίσουμε να τσιτωνόμαστε τα θηλυκά.. Θα έχει τρελλό σασπένσ και μάχες ;-D

    Κι άμα αρρωστήσει κανείς με καμιά κολλητική νόσο τι γίνεται; Δε θα μπει σε καραντίνα;

    Είσαι σίγουρος ότι μόνο αυτοί είναι οι όροι καπετάνιε; Δε θα μας βάζεις να χτυπάμε καμιά 15αριά προσοχές τη μέρα;

    Τέλος πάντων, ούτως ή άλλως εγώ για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς ήρθα. Τα φούμαρα και τα αρώματα θα τα φοράω αλλού ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να βρούμε επειγόντως και κάποιον γιατρό να τον εντάξουμε στο πλήρωμα. Με τόσους που θέλετε να μου κουβαλήσετε εδώ πάνω ένας θεός ξέρει πώς θα τη βγάλουμε καθαρή. Άσε που στα πειρατικά σέρνεται μαλάργια, σκορβούτο και ένα σωρό άλλες συμπαθητικές ασθένειες.
      Βρε τι έπαθα με τους όρους. Δεν την παλεύεις μαζί τους πειρατίνα μου, ε; Μεταξύ μας, ούτε κι εγώ αλλά μη το πεις στις άλλες γιατί θα λυσσάξουν :-) Τι να κάνω όμως που πρέπει να επιβάλλω και μια πειθαρχία. Μη τα κάνουμε όλα γης μαδιάμ.
      Χαίρομαι που βρέθηκε και μια πειρατίνα που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι σπουδές της :-)

      Διαγραφή
  16. Εγώ που πίνω vodka κι όχι ρούμι,
    που μου αρέσει να φτιάχνω φίλτρα και ξόρκια
    που δεν δίνω υποσχέσεις κι όρκους
    αλλά
    ξέρω να δουλεύω τον εξάντα , ακόμα
    και τον αστρολάβο και να διαβάζω
    τους χάρτες και απαιτώ καμπίνα κάτω από
    το πρόστεγο,
    να μείνω ή να φύγω?
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την καινούρια πειρατίνα μας. Τυχερή είσαι. Έχω μερικά βαρέλια με παλαιωμένη βότκα από ένα πειρατικό που είχαμε κουρσέψει πέρυσι. Νέκταρ θα είναι τώρα. Φίλτρα και ξόρκια; Και ξέρεις τόσα πράγματα; Ε, εσένα δεν πρέπει να σε αφήσουμε να πας χαμένη. Την καμπίνα να σου την δώσω, χαλάλι σου. Αλλά δώσε και συ έναν όρκο πειρατικό να εναρμονιστείς με το υπόλοιπο πλήρωμα. Αν δυσκολεύεσαι τόσο πολύ μπορείς να ακολουθήσεις τη μέθοδο με τα αστεράκια. Θα σε κατατοπίσουν οι παλιότερες του τσούρμου μας. Εγώ θέλω να μείνεις... Εσύ; :-)

      Διαγραφή
    2. Captain όρκους δεν δίνω με τα δάχτυλα σταυρωμένα στην πλάτη
      ούτε με αστεράκια ' μόνο λόγο δίνω, σε αυτόν θα αρκεστείς και
      την καμπίνα θα την πάρω τώρα πια την έδωσες κι εγώ
      μια λίστα θα σου δώσω τι θέλω να μου ετοιμάσεις για το ταξίδι !!
      Πράσινες σαλαμάνδρες βαφτισμένες σε λάδι καρύδας, κόκκινες
      ραμπουτάν από την καλή ποικιλία της Ινδίας, φτερούγα από
      κίτρινο καρχαρία Μαδαγασκάρης, μια μαρμίτα μαντεμένια και κάτι ψιλά ακόμα που
      θα φέρω μόνη μου... ετοίμασε εσύ την μπίγα να τα ανεβάσεις!!
      χαχαχαχα....

      Καλημέρααα

      Διαγραφή
    3. Σκληρό καρύδι φαίνεσαι μάγισσα και πειρατίνα. Μου αρέσει αυτό.
      Για μένα ο λόγος τιμής ισούται με χίλιους όρκους.
      Μα, σκέψου έναν καπετάνιο ανακόλουθο που έβαλε όλο το υπόλοιπο πλήρωμα να ορκιστεί, να δεχτεί ξαφνικά μια εξαίρεση για ένα νέο μέλος τού πληρώματος. Εσύ θα εμπιστευόσουν έναν τέτοιο καπετάνιο για να ταξιδέψεις μαζί του; Δεν μου φαίνεσαι για άτομο που δεν βάζει πάνω απ' όλα τη μπέσα.
      Ένας πειρατικός ελιγμός θα ήταν για μένα να καταφύγω στη Σολομώντεια λύση να μετακυλήσω την ευθύνη στο πλήρωμά μου και να τους καλέσω να αποφασίσουν εκείνοι αν θα δεχτούν ανάμεσά τους ένα νέο μέλος που προνομιακά δεν δέχτηκε να ορκιστεί. Αλλά αυτά δεν είναι για μένα. Υπάρχουν δεκάδες άλλοι καπεταναίοι που ίσως να το έκαναν.
      Τα προσόντα σου είναι σπάνια για ένα πειρατικό. Και ποιος καπετάνιος δεν θα επιθυμούσε να αυγατίσει το πλήρωμά του με ένα μέλος σαν και σένα.
      Εγώ θα σου φέρω όσα μου ζητάς και άλλα τόσα αν σου χρειαστούν. Μέχρι και πόδια ερμαφρόδιτου βατράχου τής Γουαδελούπης θα ψάξω να σου βρω αν σου χρειάζονται. Αλλά εδώ πρέπει εσύ να σταθμίσεις τις επιλογές σου.
      Δίνεις τον όρκο μας και πιάνεις αμέσως δουλειά (αύριο το πρωί σαλπάρουμε) ή δηλώνεις απλός ταξιδιώτης στο πειρατικό και είσαι πάλι μαζί μας αλλά όχι σαν μέλος τού πληρώματος. Το δικό μας σαπιοκάραβο έχει πάντα θέσεις κενές για όλους τούς ταξιδευτές. Αν επιλέξεις τη δεύτερη λύση έχεις όλο το χρόνο στη διάθεσή σου να το ξανασκεφτείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Βλέπεις ένας ταξιδιώτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να περάσει στα μέλη τού πληρώματος. Το αντίθετο ποτέ. Σκέψου το με την ησυχία σου. Έχεις ακόμα μια ολόκληρη μέρα...

      Καλημέρα και σε σένα…

      Διαγραφή
    4. Είσαι απίστευτος Captain!! χαχαχα
      Και πεισματάρης σαν μουλάρι , μα και γω πεισματάρα
      σαν γαϊδούρι που στύλωσε τα πόδια είμαι και μόνο
      που ξεσήκωσες τόση συζήτηση γύρω από ταξίδι μακρινό
      που πρόκειται να γίνει σου βγάζω το καπέλο !!!
      Το γνωρίζω το πλήρωμά σου, μου αρέσει που έχει χιούμορ
      κι όρεξη για παράξενα αρμενίσματα επάνω από τις επτά τις θάλασσες.
      Μια και με βρίσκεις στις καλές μου , έφαγα και χόρτασα
      μέσα στην Πανσέληνο και όρεξη άλλη δεν έχω για αγριες φωνές....
      Το μπαούλο μου ετοιμάζω, να είσαι εκεί να το παραλάβεις,
      ένα τελώνιο με πόδια βατράχου και φτερά κύκνου θα στο φέρει,
      μη τρομάξεις, δεν δαγκώνει στο φως της μέρας...
      Κι όταν φτάσω θα σου ορκιστώ στα ξόρκια μου πως
      στο ταξίδι θα μαι κι εσύ μπελάδες μεγάλους βάζεις στο κεφάλι σου,
      τις αστραπές και τις βροντές μου θα γνωρίσεις σαν με θυμώσεις :))

      χαχαχαχαχα


      yg. Αν ο Καπετάνιος αρχίζει τις εκπτώσεις προτού σαλπάρει , βράσε ανέμους για ταξίδι ! Το πέρασες το
      test Captain :))

      Διαγραφή
    5. Τα αγαπάω τα τελώνια και τα ξωτικά πειρατίνα μου... δεν με τρομάζουν... Και για μπελάδες πετάω τη σκούφια μου :-) Θα είμαι εκεί...

      Σ' ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκες... Δεν θα σε απογοητεύσω ποτέ... κι ας μου επιτραπεί τούτη η έπαρση η εγωιστική, να καταθέσω πως τα δικά μου ποτέ και τα πάντα αντέχουν στο χρόνο πολύ περισσότερο απ' τα ποτέ και τα πάντα που βουίζουν γύρω μας σε κάθε ευκαιρία...

      Καλωσόρισες και καλά ταξίδια να έχουμε...

      Διαγραφή
  17. Ορκίζομαι Sweet Truth!
    Χωρίς καμία διαμαρτυρία!! Αφού μου επιτρέπεις χορό και κυρίως τραγούδι εγώ είμαι πλήρως ικανοποιημένη!
    Είδα και τι μου επιφύλασσε ο έρωτας! να τον βράσω! τη θάλασσα προτιμώ να έχω πάντοτε πλάι μου και άλλους πειρατές!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύτιμό μου εσύ. Πιο έμπιστο κι από τους έμπιστους. Να βρε, παραδειγματιστείτε! Έτσι είναι οι σωστές πειρατίνες. Ούτε αστεράκια, ούτε αντιρρήσεις, ούτε διλήμματα. Με το κεφάλι ψηλά και στα ίσια απάντησε. Γιατί έρχεται κάποτε μια στιγμή που πρέπει να πούμε τα μεγάλα ναι ή τα μεγάλα όχι μας. Και τούτη η πειρατίνα έχει το θάρρος και μπορεί να τολμά. Εύγε νέα μου! Θα σε έχω στο πλευρό μου...

      Διαγραφή
  18. χιχιχιχ
    Χαμός έγινε εδώ! Μας κατάφερες όμως όλες τελικά να ορκιστούμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Κι αυτό φίλε μου είναι μεγάλο προσόν. Στο ταξίδι που πάμε τέτοιο καπετάνιο χρειαζόμαστε, να μας επιβάλλεται γλυκά...:)
    Άντε έτοιμη είμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θέλω να καταφέρω κανέναν να πάρει μέρος στο ταξίδι με τεχνάσματα και εκβιασμούς. Αν και εκείνος δεν το θέλει δεν έχει νόημα ένα τέτοιο ταξίδι. Ούτε και να επιβάλλομαι μου αρέσει. Αν καταφέρνω να πείθω μου είναι αρκετό. Εσύ καπετάνισσα ήσουν έτοιμη από πάντα για τα μεγάλα ταξίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να μην το ξέρω μέχρι τώρα οτι δε θες να καταφέρεις κανέναν; Γι'αυτό τους καταφέρνεις όλους, επειδή δεν θες. χιχιχ
      Καπετάνισσα ακούω και χαίρομαι κι αγχώνομαι. Ξες εσύ οτι τόση εξουσία δίπλα σου δε θα με διαφθείρει;

      Διαγραφή
    2. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη... όπως μου έχεις κι εσύ :-)

      Διαγραφή

Αν ανήκεις στο πλήρωμα πες ό,τι θέλεις και γρήγορα στο κατάστρωμα.
Αν είσαι επιβάτης χαλάρωσε και απόλαυσε το ταξίδι.
Αν είσαι ναυαγός στη μέση τού πελάγου κράτα γερά και πιάσε το σκοινί.
Αν είσαι πειρατής και σκέφτηκες να μας κουρσέψεις κάνε στροφή και άλλαξε πορεία πριν το μετανιώσω...