Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Θαλασσινές ιστορίες

Η επιλογή τού τραγουδιού ανήκει στο φλασάκι (το δικό μας οπτικοποιημένο δεν μου το ανεβάζει πειρατίνα, αύριο πρέπει να ανέβεις στην κουβέρτα να συσκεφθούμε).

Με το ξημέρωμα θα σαλπάρουμε αφήνοντας πίσω μας τη μαγευτική Τζαμάικα. Ελπίζω να σας έμεινε αξέχαστη. Με χαρά είδα ότι στο προσκλητήριο βρέθηκαν άπαντες παρόντες. Καλωσορίζω και τα καινούρια μέλη τού πληρώματος. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να δεχτούμε νέα μέλη στο πλήρωμα αλλά και νέους ταξιδευτές  Μέχρι να ανεβάσουμε τις βάρκες, να λύσουμε τους κάβους και να ανοίξουμε πανιά. Αλλά επειδή, όπως είπαμε, σ' αυτό πειρατικό πάντα θα υπάρχουν θέσεις κενές, μπορούν και κατά την πορεία να επιβιβάζονται ταξιδευτές και νέα μέλη τού πληρώματος. Αρκεί να βρίσκουν τον τρόπο να μας προσεγγίσουν εκεί που θα βρισκόμαστε. Επίσης μπορεί μεσοπέλαγα να χρειαστεί να περισυλλέξουμε και τίποτα ναυαγούς. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι είδους εκπλήξεις μπορεί να του επιφυλάξει η θάλασσα.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη τού πληρώματος που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και έδωσαν τον πειρατικό όρκο πίστης και αφοσίωσης. Θα φροντίσω να μη τους διαψεύσω. Αλλά και τους ταξιδευτές που μας εμπιστεύονται και ταξιδεύουν μαζί μας τους ευχαριστούμε όλοι.

Και όπως καθόμαστε εδώ μαζεμένοι και περιμένουμε τον άνεμο να φυσήξει για να ξεκινήσουμε, ας πούμε καμιά ιστορία να περάσει η ώρα. Τι σόι ναυτικοί είμαστε άμα δεν λέμε ιστορίες μαζεμένοι στο κατάστρωμα…
..........................................................................................................................................

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα, αλλά και η Γνώση, ο Πλούτος και η Αλαζονεία. Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τα καράβια τους βιαστικά και άρχισαν να φεύγουν. Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή και έτσι το δικό της καράβι το άρπαξαν τα κύματα. Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια. Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μια λαμπερή θαλαμηγό και τον ρωτάει:

"Πλούτε, μπορείς να με πάρεις μαζί σου;"

"Όχι, δεν μπορώ", απάντησε ο Πλούτος, "έχω ασήμι και χρυσάφι στο σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα"

Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία που επίσης περνούσε από μπροστά της με ένα πανέμορφο σκάφος.

"Σε παρακαλώ, βοήθησέ με", είπε η Αγάπη.

"Δεν μπορώ να σε βοηθήσω Αγάπη. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου", της απάντησε η Αλαζονεία.

Η Λύπη ήταν πιο πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από αυτή βοήθεια.

"Λύπη άφησέ με να έρθω μαζί σου"

"Ω, Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου", είπε η Λύπη.

Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία. Ήταν τόσο ευτυχισμένη που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια. Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή:

"Αγάπη, έλα προς τα εδώ! Θα σε πάρω εγώ μαζί μου!"

Ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος άντρας που η Αγάπη δεν γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη ώστε ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του. Όταν έφτασαν στη στεριά ο άντρας έφυγε και τράβηξε τον δρόμο του. Η Αγάπη γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον άνθρωπο που τη βοήθησε ρώτησε τη Γνώση:

"Γνώση, ποιος με βοήθησε;"

"Ο Χρόνος", της απάντησε η Γνώση.

"Ο Χρόνος;", απόρησε η Αγάπη, "γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;"

Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με βαθιά σοφία τής είπε:

"Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η Αγάπη"
.............................................................................................................................................

Φτάνουν τώρα τα λόγια. Ώρα για δουλειά. Ας ξεκινήσουμε τις ετοιμασίες τού απόπλου. Το επόμενο λιμάνι που θα πιάσουμε θα είναι το Πόρτο Ρίκο.

Ακολουθεί ένα ταξιδιάρικο πειρατικό άσμα που τραγουδιέται πάνω στο κατάστρωμα πίνοντας ρούμι.

Και ένα παρεΐστικο τραγουδάκι στο τέλος τού οποίου δίνουν ρεσιτάλ με τις ερμηνείες τους οι πειρατίνες μας.

Και ολοκληρώνουμε το σαλπάρισμα με την αρχική επιλογή, μόνο που αυτή τη φορά την ερμηνεύουν εξ ολοκλήρου οι πειρατίνες μας ολοζώντανα J

Άντε, υπερπαραγωγή σάς τον έκανα τον απόπλου (αλλά μη νομίζετε ότι θα είναι κάθε μέρα του Αϊ Γιαννιού) J

Καλό μας ταξίδι...

38 σχόλια:

  1. Καλό μας ταξίδι...!
    Όμορφη η ιστορία που μας είπες σοφέ μου πειρατή.
    Φιλιά! και άσε εμένα να σηκώσω την άγκυρα, έχω μπόλικη δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω, πω, πω... με δυο κινήσεις την ανέβασες την άγκυρα βρε θηριάκι!

      Η ιστορία είναι παλιά και την ξέρουν και οι πέτρες... Αλλιώς ακούγεται όμως πάνω σε πειρατικό κι αλλιώς σε καπηλιό στη στεριά :-)

      Φιλάκια σούπερ πειρατίνα μου...

      Διαγραφή
  2. Είμαι έτοιμη και στη θέση μου.
    Τραγούδησα με τις συνπειρατίνες όλα τα καραβοτραγούδια, έκανα έναν τελευταίο έλεγχο στα πάντα, κυρίως στις προμήθειες σε ρούμι και καραμέλες, μόνο το μάγειρα δε γνώρισα. Ποιός θα μας μαγειρεύει; Κονσέρβες δεν τρώω κι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο! Αυτό θα μας έλειπε να μην ήσουν κι εσύ στη θέση σου. Θα αναβάλαμε τον απόπλου και μετά που θα ερχόσουν θα σου επέβαλα την ποινή σου. Όχι τίποτα τρομερό, μη σκιάζεσαι. Απλά θα σε κρεμούσα στο μεσιανό κατάρτι :-)

      Στα τραγουδάκια σκίσατε όλο το τσούρμο. Μπράβο σας!

      Βρήκες και καραμέλες στα αμπάρια; Ήθελα να ήξερα ποιος τις πέρασε στη ζούλα. (Άντυυυυ;;;) :-) Αλλά χαλάλι σας ωρέ. Να προσέχετε μόνο γιατί χαλάνε τα δόντια...

      Όσο για τον μάγειρα, ολόκληρο υπαίθριο μαγειρείο ζήτησε να του στήσουμε στην κουβέρτα. Αλλά επειδή είναι βαριά η καλογερική μπορούμε να λειτουργούμε και κατά βούληση όποτε βαριέται να μαγειρέψει. Τι στο διάλα, τόσες νοικοκυρές αλλά και εργένηδες κυκλοφορούν εδώ μέσα, δεν μπορούν να τηγανίσουν λίγο λαρδί να περιδρομιάσουν; χο, χο, χο...

      Τα καλύτερα θα σας έχω βρε γκρινιάρα. Αστακούς, γαρίδες, καραβίδες, στρείδια, κυδώνια, πείνες (που έχουν να πέσουν) χα, χα, χα... μη μου ανησυχείς για τίποτα...

      Διαγραφή
    2. Μου φαίνεται Γκούντις θα παίρνω... χαχαχαχα
      Από θαλασσινά, να ξέρεις τρώω μόνο ψάρια. Εκτός από γοργόνους. χιχιχ
      Ναι μωρέ, να βάλουμε ένα χεράκι όλοι. Μόνο για την ηλιοθεραπεία δεν ανεβήκαμε στο καράβι. Μόνο να κάνουμε πρόγραμμα με τις δουλειές μας και να μοιράσουμε τα καθήκοντα για να είμαστε ωραίοι.

      Καραμελίτσα δε θα σου δώσω αφου δεν ήθελες...

      Διαγραφή
    3. Καλά, θα σου κάνω μπέργκερ με ψάρι :-)

      Να μη μου δώσεις καραμελίτσα βρε κακιασμένο (τι γεύσεις έχεις;)...

      Διαγραφή
    4. Φλόκες και βουτύρου και με ευκάλυπτο και με μέντα και με φρούτα όλων των ειδών. Μάλιστα κάποια φρούτα δεν μπορώ να τα αναγνωρίσω αλλά οι γεύσεις τους μου φαίνονται γνώριμες... Τί φρούτα να είναι αυτά; Ελπίζω στο ταξίδι μας να μπορέσουμε να τα αναγνωρίσουμε. Καραμελολόγιο...

      Διαγραφή
    5. Καλά, θα πάρω μία με ευκάλυπτο... αφού επιμένεις :-)

      Α, να σου αναθέσω και μια σημαντική δουλειά... Να ταΐζεις και να βάζεις νεράκι στον φουκαρά τον παπαγάλο μας... παραλίγο να τον ξεχάσουμε... κάπου-κάπου μπορείς να του δίνεις και καμιά καραμελίτσα... επίσης τρελαίνεται για χουρμάδες... πρόσεχε μόνο τι θα του λες γιατί είναι μαρτυριάρης και το βράδυ μου τα σφυρίζει όλα :-)

      Διαγραφή
    6. Aye, aye, captain!
      Δεν θα τον ξεχνούσαμε τον παπαγάλο μας το Ρόκο. Είναι ο πιο σκληρός πειρατής κι αν σου τα μαρτυράει όλα είναι γιατί είναι και ο πιο αφοσιωμένος. Δεν έπρεπε όμως να μου το πεις αυτό, μπορεί να το εκμεταλλευτώ και να του λέω όσα θέλω να μάθεις. χιχιχι
      Η καραμελίτσα καλή; Καλά δεν έκανα και τις φόρτωσα; Διάλεξες την πιο δροσιστική πάντως...

      Διαγραφή
    7. Ξέρω να διαλέγω μικρό δαιμόνιο :-)

      Τον Ρόκο και τα μάτια σου... είναι εκπαιδευμένος...

      Διαγραφή
  3. Πειρατούλη, καλά που ήταν για αύριο η πρόσκληση για σύσκεψη στην κουβέρτα ;) γιατί σήμερα την έβγαλα όλη μέρα στην κουκέτα μου λιγάκι αρρωστούλα.. στο λιμάνι την άρπαξα, στο ολονύχτιο γλεντοκόπι μας.. δεν ξέρω! η ουσία πάντως είναι οτι το καταχάρηκα και πέρασα υπέροχα :))) και την ιστορία που μας είπες μπορεί πράγματι στη στεριά να την είχα ακούσει πολλές φορές, αλλά πρωί πρωί την διάβασα και μου φάνηκε Ολοκαίνουρια! Σε ευχαριστώ από την καρδιά... η πιο πολύτιμη τέχνη είναι να ντύνεις τις στιγμές με ομορφιά.. και εσύ το καταφέρνεις απόλυτα είτε είναι του Αη Γιαννιού είτε δεν είναι :ο)
    Καλό Ταξίδι να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ... να και οι πρώτες απώλειες! Και σας το είπα να να ντύνεστε καλά για να μη την αρπάξετε στο κατάστρωμα!

      Το ζήτημα που σε ήθελα και σε κάλεσα σε σύσκεψη ήταν για το "καράβι". Ήθελα να σε ρωτήσω αν εσύ ανεβάζεις με τον παλιό κώδικα από το γιουτιούμπι γιατί εμένα δεν μου το ανεβάζει και μου βγάζεις μπούρδες. Να έκανες μια δοκιμή στο δικό σου και μετά να το έσβηνες για να τσεκάρουμε τι του φταίει. Με λίγα λόγια συ σκεπτόμουν... κατάλαβες; :-)

      Ευτυχώς που το καράβι διαθέτει όλα τα κομφόρ. Μέχρι σούπερ γιατρίνα-μάγισσα έχουμε και θα σε κάνει καλά στο άψε σβήσε.

      Περαστικά σου γλυκό μου...

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα! :)))))))

      Πειρατούλη μου μια χαρά λειτουργεί το βιντεάκι όπως όλα! :) πρώτα πατάς στην καρτέλα αποστολή και μετά στην καρτέλα ενσωμάτωση και παίρνεις τον κωδικό, αυτές τις τρεις τέσσερις γραμμές, και έπειτα πας στην ανάρτηση και τον κολλάς.. καλύτερα όχι στην καρτέλα σύνθεση.. να είσαι στην επεξεργασία, αυτή που λέγεται τωρα html :) δηλαδή, εσύ τα κάνεις αυτά και το παίρνει λάθος; εγώ πάντως το ανέβασα και μάλιστα εκεί που το ανέβασα δεν φαντάζεσαι πώς του πάει! :ο)

      Διαγραφή
    3. Αυτό ήταν φλασάκι μου! Το μυστικό ήταν στην html. Ε, μα είσαι καταπληκτικό! (κι εγώ άσχετος χι, χι, χι)...

      Ένα σούπερ φιλί!

      Διαγραφή
  4. Άντε να πω και μια καλή κουβέντα
    μη με περάσετε για εντελώς στριμμένο άντερο!! Ωραία τα τραγουδάκια, μπράβο flashaki για το πρώτο και περαστικά ... εγώ στο είπα να προσέχεις τι πίνεις άντε τώρα να φτιάξω κανένα φίλτρο να συνέλθεις !!!
    Έχω φέρει και την τσάντα με τα γιατρικά ... captain αν σου πονέσει κανένα δόντι εγώ θα σε περιποιηθώ , έχω απολυμάνει την τανάλια σε ρούμι, ούτε που θα το καταλάβεις αν σου βγάλω κανένα :))

    Ουφ, βράχνιασα από το τραγούδι, να μη μου ξαναπειράξει κανένας την μαρμίτα για να μαγειρέψει αστακούς γιατι θα τον μεταμορφώσω σε κατσαρίδα με φτερά !!

    υγ. Ωραία η ιστορία σου Captain, πιστεύω πολύ στον χρόνο που όλα τα απαλύνει και τα γιατρεύει και στην αγάπη για ότι υπάρχει γύρω μας και μας προσφέρει την ομορφιά του, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, όσο μικρό και ασήμαντο κι αν φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, γιατρίνα μου, και με έχει πεθάνει ένας κερατάς φρονιμίτης εδώ και μέρες. Αλλά οι γενναίοι πειρατές δεν τα πάνε και τόσο καλά με τους οδοντίατρους κι ας δείχνουν ατρόμητοι σε όλα. Όχι ότι φοβούνται ρε παιδί μου αλλά, να, γαργαλιούνται λίγο :-) (βασικά κλάνουν μέντες αλλά αυτά δεν τα βγάζουμε παραέξω μη μας πάρουν και στο ψιλό... μεταξύ επιστημόνων η συζήτηση και επικαλούμαι το ιατρικό απόρρητο)... χο, χο, χο...

      Βασικά κοίταξε να μας κάνεις καλά το φλασάκι γιατί προβλέπω να τρώμε τις σαγιονάρες μας μέχρι να συνέλθει...

      Εγώ με μαγειρικά σκεύη δεν ανακατώνομαι. Το λαρδί μου το τηγανίζω πάνω στο σπαθί μου που το βάζω κάτω από τον ήλιο... Κοίτα να αρχίσεις να μου τους μεταμορφώνεις σε κατσαρίδες εδώ μέσα και μετά να ψάχνω ναύτη ν' ανέβει στο φλόκο και να είναι όλοι ανάποδα από το τέζα!

      Χαίρομαι που σας άρεσε η ιστορία, παρόλο που την ξέρατε όλοι σας. Με κάνετε και κοκκινίζω και δεν πρέπει, την ατυχία μου, γιατί πώς ένας γαλαζογένης γίνεται να μετατραπεί σε κοκκινογένη;

      Διαγραφή
  5. Μπράβο Λεβινάκι! :))) και ότι ετοιμαζόμουν να γκρινιάξω για την έλλειψη γιατρού σκέφτηκα οτι έχουμε την καλύτερη πρακτικό μαζί μας!!! Σε εσένα στηρίζομαι, να το ξέρεις! :)

    Και κάτω τα χέρια και οι αστακοί από την μαρμίτα της πρακτικού μας
    γιατι μία φοβία την έχω όλη και όλη και να μου λείπει η ομοιοπαθητική στη συγκεκριμένη περίπτωση! γιατί νομίζετε οτι μπάρκαρα εγώ ε; χαχαχα

    Για τους αστακούς σας παραχωρώ το μαγειρείο.. υπο την προϋπόθεση έπειτα από κάθε χρήση να λάμπει σαν καινούριο πάλι!

    Πού είπαμε οτι το τηγάνισες σήμερα το λαρδί Πειρατούλη;;; :ο)

    Λεβινάκι ετοιμάζω σούπα καρχαρία -χωρίς τον καρχαρία :p
    έλα να την προλάβεις ζεστή να προλάβουμε το βράχνιασμα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οδηγίες στην από πάνω απάντηση... χο, χο, χο...

      Σούπα καρχαρία; Κανονικού; Με πτερύγιο;

      Εγώ μπορώ να έχω ένα κανονικό λαπά παρακαλώ;

      Διαγραφή
    2. χαχαχα μα για κανονικό λαπά πρόκειται :ο)
      με γιατροπορεύω! και εμένα και το λεβινάκι που βράχνιασε και όσους το παρατσούξανε πάλι..
      ονόματα δεν λέω υπολήψεις δεν θίγω :ο)

      αλλά τέτοιο μαγερειό που έχουμε στο κατάστρωμα
      τόσων πολλών αστέρων... ολόκληρο το στερέωμα!!!
      δεν του αξίζει μια χλιδή.. λίγη φαντασία;; :)))

      Διαγραφή
    3. Καλά, άμα πρόκειται για χλιδή και φαντασία να το πιω κι αυτό το πικρό ποτήρι :-)

      Αν και για περισσότερη χλιδή θα μπορούσες να πετάξεις μια φακή και καμιά ταραμοσαλάτα... (τι λέω νυχτιάτικα και θα ψάχνω μέσα στα σκοτεινά να βρω στο πειρατικό ψυγείο)...

      Διαγραφή
  6. Συγχώρα μου την αργοπορία. Μπερδεύτηκα με το πανί, ζαλίστηκα με τα νερά, κάηκα από τον ήλιο, κι αφού δε μ'αναζήτησε κανείς πήρα μονάχη μου την άδεια να μείνω στο κατάρτι. Από αύριο ξέρω. Διπλοβάρδια! :-D

    http://www.youtube.com/watch?v=j_aFbQUbBfg&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξεκινήσαμε καλάααααα... Η μία έπεσε τέζα... Η άλλη ξόμεινε πάνω στο κατάρτι... κατάρα τη στιγμή που αποφάσισα να γίνω πειρατής και δεν άκουγα τη μάνα μου που ήθελε να με κάνει συμβολαιογράφο!

      Αλλά έλα που δεν μου πάει η καρδιά να σε τιμωρήσω με διπλοβάρδιες και τέτοια πράγματα. Να, κάνεις και κάτι τέτοια μ' αυτά τα διαμάντια που μου βρίσκεις και με τουμπάρεις στη στιγμή :-)

      Άσε που σε περιμένει μπόλικη δοευλειά. Από αύριο πρέπει να στρωθείς και να ετοιμάζεις το υλικό για τον επόμενο λιμάνι μας. Ξέρεις, χάρτες, μπαράκια, φαγάδικα... εεε, αξιοθέατα ήθελα να πω και άλλα τέτοια χαριτωμένα... Το Πόρτο Ρίκο μας περιμένει...

      Διαγραφή
    2. προετοιμάζομαι και έχω τόση λαχτάρα για το ταξίδι που δεν μπορώ να συγκεντρωθώ..:-)
      http://www.nationsonline.org/oneworld/map/google_map_puerto_rico.htm

      και το βράδυ προτείνω να στήσουμε γιορτή στο κατάστρωμα
      http://www.youtube.com/watch?v=HG-qyLMjofc&feature=related

      Διαγραφή
    3. κι απάνω που είπε να στρωθεί, σοφός dj του απαντά μ'αυτό http://www.youtube.com/watch?v=2AW3Kc-X47A
      και φύγαμε όλοι διαφανείς για το διάστημα..

      Διαγραφή
    4. Εκπληκτικά πράγματα! Μπράβο πειρατίνα μου!

      Α, για το διάστημα... Ξέχασα να σας προετοιμάσω και γι' αυτό... Το καραβάκι μας είναι κάπως ιδιαίτερο: Αφού τριγυρίσουμε στις θάλασσες του κόσμου, κάποια στιγμή θα απογειωθούμε, θα περάσουμε τα σύννεφα και θα πάρουμε αμπάριζα τους πλανήτες :-) Όσοι αντέξουν μέχρι τότε τουλάχιστον...

      Διαγραφή
  7. Toν κώδικα τον άλλαξαν, πιθανόν γιατί έχαναν δικαιώματα?

    Εγώ έχω αποθηκεύσει τον παλιό και αλλάζω μόνο το
    πχ....http://www.youtube.com/v/NMwmUau1jFc
    Προσοχή , στον κώδικα που παίρνετε τώρα έτσι όπως είναι μετά το com βάζετε /v/
    για να δουλεύει.


    δεν μπορώ να δώσω εδώ τον κώδικα μου το απαγορεύει, οπότε αν το θέλει κάποιος που δεν τον έχει να τον στείλω με mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αα και ξέχασα

    Captain αύριο θα στον γαργαλίσω όσο θέλεις τον φρονιμίτη , θα σε φτιάξω εγώ να ακουστούν οι φωνές σου μέχρι τα βάθη του ωκεανού!!

    ααααχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το ξανασκέφτομαι σα να μου πέρασε κάπως το δόντι μου... χο, χο, χο...

      Εγώ λέω να αφήσεις το δόντι μου και να κάνεις καμιά δέηση στον Αίολο γιατί σα να έκοψε ο άνεμος και αργούμε για το Πόρτο Ρίκο... Για βάλε τα δυνατά σου... ξέρεις εσύ... σε εμπιστευόμαστε και βασιζόμαστε πάνω σου...

      Διαγραφή
  9. Συνπειρατίνες μου να προσέχετε τον καπετάνιο μας. Μου έχει αναθέσει μια πολύ σημαντική αποστολή- όχι τη διατροφή του Ρόκου, σημαντικότερη. Κάποιοι μεθυσμένοι ναυτικοί έλεγαν κάτι για έναν χάρτη που βρίσκεται εδώ κοντά και δείχνει το δρόμο για έναν πολύτιμο θησαυρό χαμένο εδώ και εκατοντάδες χρόνια στις ακτές της Χαλκιδικής.
    Θα πάω να δω αν αληθεύουν οι πληροφορίες και να φέρω το χάρτη στο καράβι μας. Αν αποφασίσουμε να πάμε θα πάμε όλοι μαζί όποτε είμαστε έτοιμοι.
    Καπετάνιε μου σε χαιρετώ. Να προσέχεις το πλήρωμα και το καράβι. Παίρνω μαζί και το παιδί..εεε..το Ρόκο και θα σου στέλνω τα νέα μου κάθε βράδυ, κάτι σαν SMS δηλαδή.
    Να τα περάσετε καλά, δε θέλω τσιγκουνιές στο ρούμι. Όταν γυρίσω θα σας φέρω 2 βαρέλια γεμάτα.

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά βρε αθεόφοβο, δεν περίμενες να φτάσουμε στο Πόρτο Ρίκο; Τι πήδηξες στη θάλασσα από τώρα; Ας είναι. Κοίτα να κάνεις καλή δουλειά και να γυρίσεις με τον χάρτη...

      Καλές βουτιές και να προσέχεις...

      (ρε μικρό κάθαρμα, τον Ρόκο γιατί τον βούτηξες; κανόνισε να του τον φέρεις πίσω με κατάθλιψη!) :-)

      Διαγραφή
  10. Παρόλο που τα διαφημιστικά τουριστικά σποτάκια είναι ενοχλητικά ωστόσο το ακόλουθο μας δίνει μία μικρή γεύση από Πουέρτο Ρίκο -κάτι έλεγε και για μπαράκια ο καπετάνιος...;-)
    http://www.youtube.com/watch?v=CvOLT7fjQ3Q
    Εγώ λέω να κάνω και κανένα μαθηματάκι λάτιν πάντως. Αν μη τι άλλο εκεί οι καβαλιέροι θα είναι άντρες όχι όπως σε κάτι σχολές μαϊμούδες που ξεφυτρώνουν εδώ κι εκεί στα μέρη μας..:-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα διαφημιστικά δεν είναι καθόλου ενοχλητικά πειρατίνα μου... καλοδεχούμενα είναι...

      Λάτιν ε; Σας βλέπω στα επόμενα αιτήματα σας να μου προσθέτετε και αίτημα για σχολή μπαλέτου :-)

      Διαγραφή
    2. Μία ερώτηση έχω: είναι μαρτυριάρης ο παπαγάλος σας; για να τον έχω στα υπόψην όταν επιστρέψει με το καλό...να του γνωρίσω το γατούλη μου να κάνουν τρελλή παρέα χεχε

      Διαγραφή
    3. Σκέτος ρουφιάνος μιλάμε :-) Γιατί τον βούτηξε η AnD νομίζεις; Για να σας προστατεύσει! Ήξερε πως ό,τι λέγατε θα ερχόταν τα βράδια και θα μου τα ξερνούσε :-)
      Και δεν μου λες; Μήπως μέχρι να τον φέρει πίσω να μου γνώριζες τον γατούλη σου; χε, χε, χε...

      Διαγραφή
    4. και αυτό το γέλιο σου τώρα ήταν καλοσυνάτο; όχι για να ξέρω αν θα τον ανεβάσω στο κατάστρωμα :-)

      Διαγραφή
  11. Σατανικό ήταν :-) Φέρε εσύ τον γατούλη και μη σε νοιάζει... κι αν δεν είναι εκπαιδευμένος θα τον εκπαιδεύσω εγώ ταχύρυθμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν ανήκεις στο πλήρωμα πες ό,τι θέλεις και γρήγορα στο κατάστρωμα.
Αν είσαι επιβάτης χαλάρωσε και απόλαυσε το ταξίδι.
Αν είσαι ναυαγός στη μέση τού πελάγου κράτα γερά και πιάσε το σκοινί.
Αν είσαι πειρατής και σκέφτηκες να μας κουρσέψεις κάνε στροφή και άλλαξε πορεία πριν το μετανιώσω...