Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μπουγάζι



Μεγάλες παγίδες οι μέρες που ουρλιάζουν στη διαπασών. Αργοσαλεύουν ρουτινιάρικες σαν πηχτή κινούμενη άμμος και με τα στριγκά τους ουρλιαχτά παρασύρουν τα υποψήφια θύματά τους, που ανυποψίαστα σπεύδουν να προσφέρουν βοήθεια σε όσους βυθίζονται ήδη μέσα τους.

Εργάτης τού χρόνου, εργάζομαι δόλια πίσω από τους φρουρούς, τα βράδια, κατασκευάζοντας το μεγάλο δόρυ των ιδεών. Ένα δόρυ που να μπορεί να τρυπάει τις μέρες από απόσταση ασφαλείας. Ονειρεύομαι, δουλεύοντας πυρετωδώς, να κυλάει το διάφανο αίμα τους στα σκαλοπάτια τής λογικής μου κι εκείνες, χάνοντας την ψυχή τους, να ξεφουσκώνουν σαν παιδικά μπαλόνια που τους λιγόστεψε το ήλιο.

Παραφυλάει ένα αόρατο μάτι τον ύπνο μου. Μετράει με Geiger το κορμί μου. Ξυπνάω. Περνάω τεστ ευφυΐας. Κόβομαι. IQ 38! Διαμαρτύρομαι:

"Είμαι έξυπνος!".

-Από πού ήρθες;

"Δεν ήρθα, εδώ ήμουνα".

-Όχι εξυπνάδες σε μας. Ομολόγησε!

"Εντάξει, να ομολογήσω, αλλά τι;".

-Είσαι βλάκας.

"Είμαι".

-Τι θέλει ένας βλάκας μέσα στις μέρες μας;

"Να τις σκοτώσει!".

-Αφήστε τον ελεύθερο, είναι πιο βλάκας απ' όσο φανταζόμαστε!

Κοντεύω να τους πείσω ότι το δόρυ που σφυρηλατώ μέσα στα άγρια χαράματα δεν είναι παρά ένας τεράστιος λεπτοδείκτης που μου παρήγγειλε ο χρόνος για το ρολόι του. Κοντεύω να το τελειώσω. Τροχίζω τώρα την αιχμή τού δόρατος με περισσή σπουδή για να μπορεί να κόβει τον χρόνο στα δύο. Τους μήνες στα τέσσερα. Τις εβδομάδες στα οκτώ. Τις μέρες στα δεκάξι. Τις ώρες στα τριάντα δύο. Τα λεπτά στα εξήντα τέσσερα. Τα δευτερόλεπτα να τα κάνει αόρατα και τις στιγμές ανύπαρκτες στο χρόνο. Κοντεύω να τελειώσω!

Ο θάνατος περνάει μόνο με θάνατο. Κι ό,τι δεν παγιδεύεται ή μένει λεύτερο ή πεθαίνει…

S.O.

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Θάνατος! Θάνατος! Κρεμάστε τον στο μεσιανό κατάρτι να τον φάνε οι μέλισσες! χι, χι, χι...

      Διαγραφή
  2. ένας τέτοιος λεπτοδείκτης είναι απαραίτητος!! Συνέχισε να δουλεύεις σε παρακαλώωω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δουλεύω πυρετωδώς! Σύντομα θα τον έχω έτοιμο και θα τον θέσω στη διάθεσή σου :-)

      Διαγραφή
  3. Ουρλιάζουν, δε λες τίποτα...
    http://www.youtube.com/watch?v=AeTYL_cKGyI
    Τις βλέπω. Νέες δοκιμασίες έρχονται αρόδω και στο μπάρκο. Τρέμουν τα γόνατά μου.
    Αόρατοι δαίμονες στήνουν τρελλό χορό κι εσύ αυξάνεις την ιονιζόμενη σου μάζα.
    Να πάρει τη θέση της πρέπει η καρδιά πριν από κάθε μαχη.
    Είσαι ικανός και δυνατός να πορευτείς θανατώνοντας τις κάλπικες μέρες μίας ένδοξης ανυπαρξίας προτού φτάσουμε στο οριστικό τέλμα, προκειμένου να αγγίξουμε την αλήθεια, την ουσία μας ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστες να ουρλιάζουν. Τα γόνατα μιας πειρατίνας σαν και σένα δεν πρέπει να τρέμουν ποτέ. Μπροστά σε όποια δοκιμασία κι αν βρεθεί. Κι αφού με βρίσκεις επαρκή να τα βάλω με τις κάλπικες μέρες, φαντάζομαι να εμπιστεύεσαι και την ικανότητά μου να προστατεύσω το πλήρωμα και το καράβι, παρόλο που το πλήρωμα είναι εκπαιδευμένο και μπορεί να τα καταφέρνει μια χαρά και από μόνο του. Τους δαίμονες θα τους δέσουμε φιογκάκια που θα τα κάνουμε γιρλάντες και θα τα κρεμάσουμε στα πανιά για να στολίσουμε γιορτινά το πειρατικό. Οι καρδιές μας δεν πρέπει πια να πτοούνται από μάχες και εχθρούς. Τόσο αλάτι έχουν φάει πάνω στο κατάστρωμα, βουτηγμένες μέσα σε θεόρατα κύματα. Παστές κοντεύουν να γίνουν :-)

      Δεν υπάρχει τέλμα για τους πειρατές καρδιά μου. Με την αλήθεια αγκαλιά κοιμούνται στις κουκέτες τους κάθε που βασιλεύουν τα μάτια τους και την ουσία τους την πίνουν στα ποτήρια με το ρούμι κάθε βράδυ ως τα ξημερώματα...

      Ο Nick Cave ιδανικός ταξιδευτής για πειρατικό... Τον γατούλη άφησέ τον ελεύθερο να τριγυρίζει δεξιά κι αριστερά στο κατάστρωμα. Δεν χρειάζεται να τον προσέχεις. Κι αν σε κανένα απότομο κύμα βρεθεί στη θάλασσα θα βουτήξω στη στιγμή και θα στον φέρω πίσω...

      Διαγραφή

Αν ανήκεις στο πλήρωμα πες ό,τι θέλεις και γρήγορα στο κατάστρωμα.
Αν είσαι επιβάτης χαλάρωσε και απόλαυσε το ταξίδι.
Αν είσαι ναυαγός στη μέση τού πελάγου κράτα γερά και πιάσε το σκοινί.
Αν είσαι πειρατής και σκέφτηκες να μας κουρσέψεις κάνε στροφή και άλλαξε πορεία πριν το μετανιώσω...